Functies in de zorg en medische functies

Alle interviews in de functiegroep Medisch & Zorg vind je hieronder.

 
Kindercoach Romy Wat doet een kindercoach - Een kindercoach houdt voor mij in dat ik samen met het kind en de ouders op zoek ga naar manieren die kunnen helpen om het welbevinden te vergroten. Zodat een kind kan groeien in het zelfvertrouwen en zich zo ontspannen mogelijk kan ontwikkelen.
Osteopaat behandelt cliënt Wat doet een osteopaat - Je loopt, zit, staat, eet of sport zonder er bij na te denken. Een geolied systeem. Totdat je ergens last krijgt. Een stijve nek, pijn onder in de rug, maagklachten. De normaal zo vanzelfsprekende beweeglijkheid van het lichaam wordt nu ergens ontregelt. En dan begint de speurtocht voor mij als osteopaat.
Activiteitenbegeleider oude vrouw met camera Wat doet een activiteitenbegeleider - Kariz werkt al 17 jaar in de zorg en heeft het als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis haar missie gemaakt om ervoor te zorgen dat haar cliënt voldoening uit een dag haalt. Dit doet ze door te luisteren naar de persoonlijke verhalen van de ouderen en de daginvulling zoveel mogelijk daar op aan te laten sluiten.
Wat doet een dierenartsassistent Wat doet een dierenartsassistent - Als paraveterinair ben je de steun en toeverlaat van de dierenarts. Je assisteert en regelt allerlei zaken, zodat de dierenarts zich kan richten op het beter maken van de dieren. Benieuwd hoe een werkdag van een paraveterinair er uitziet?